اسفنج آشپزخانه اغلب برای شستن ظرف ها، تمیز کردن سطوح کابینت و... بکار می روند و بر خلاف تصور بسیاری از افراد یکی از آلوده ترین وسایل آشپزخانه است و در هر چهار سانتی متر مربع اسفنج حدود 134 هزار باکتری وجود دارد. رطوبت و باقیمانده موادغذایی محیطی مطلوب برای رشد میکروب ها در اسفنج به وجود می آورد و باکتری های موثر در ابتلا به مسمومیت غذایی مانند ای کولی، سالمونلا، کمپیلوباکتر و پاتوژن های در حفره های ریز اسفنج ظرف شویی زندگی و رشد می کند و سبب انتشار و انتقال آلودگی به ظروف و مواد غذایی می شوند.